open-navfaktor-logo
search
Poziv za oktobar
Fintech u BiH i šansa i izazov na NetWork 11. konferenciji
Finansijski svijet nikada nije bio dinamičniji i uzbudljiviji, a ključ leži u fenomenu poznatom kao Fintech - spoju naprednih tehnoloških rješenja i finansija. Uz podršku evropskih direktiva, uključujući i PSD2, otvoreno bankarstvo postaje centralna tema razgovora i u našem regionu.
21.09.2023. u 11:41
get url
text
Network konferencija
Network konferencija

Na predstojećoj NetWork konferenciji, zakazanoj za period od 18. do 20. oktobra u Grand Hotelu Neum, održat će se panel pod nazivom Fintech u BiH – i šansa i izazov. Prvog dana, poznatog kao Business Day, između ostalih, okupit će se stručnjaci i lideri iz oblasti Fintecha i tradicionalnog bankarstva da razgovaraju o viziji budućnosti finansijskog sektora ne samo u Bosni i Hercegovini već i u širem regionalnom kontekstu

Stručnjakinja u bankarskom sektoru, Merima Mahmutović, koja trenutno radi kao Senior Manager SEE u oblasti strategije banaka, transformacije i tehnologije u kompaniji PwC, moderirati će panel. Zahvaljujući bogatom iskustvu, vodit će diskusiju u kojoj će se razmotriti ključne tačke razvoja Fintech ekosistema.

Ugledni panelisti koji će dijeliti svoje stručno mišljenje i iskustva su:

- Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo Federacije BiH, koji će pružiti uvid u regulatorne aspekte i potencijale za razvoj financijskog sektora u BiH.
- Orhan Gazibegović, Unit Manager za BiH, Crnu Goru i Makedoniju u kompaniji Monri, fokusiraće se na inovacije i game-changing rješenja za plaćanje i digitalnu transformaciju.
- Amir Trokić, direktor za razvoj poslovanja u Mastercardu za BiH, istraživat će moderne tehnološke mogućnosti i potencijale strateških partnerstava.
- Lidija Žigić, predsjednik Uprave NLB Banke d.d. u Sarajevu, razmotrit će prilagodljivost tradicionalnog bankarstva novim trendovima.
- Hrvoje Ćosić, osnivač i CEO Aircash-a, podijeliti će svoje iskustvo u razvoju financijskih proizvoda u okruženju koje je u stalnoj evoluciji.
- Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke AD Banja Luka, istražit će kako se kontinuirano usavršavanje i edukacija mogu reflektirati na strateško upravljanje i inovacije u bankarskom sektoru.

Kroz dinamičnu i detaljnu diskusiju, panel će istražiti trenutno stanje i budućnost finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Zainteresirani će imati priliku da saznaju više o konceptu otvorenog bankarstva, inovativnim praksama i načinima na koje Fintech oblikuje budućnost finansijskog sektora.

Za sve one koji žele biti dio ovog izuzetnog događaja, napomena da su regularne kotizacije u prodaji do 9.10.2023. godine, a za grupne prijave obezbjeđeni su popusti.

Sve najnovije informacije mogu se pronaći na službenoj stranici konferencije: www.networkkonferencija.ba te na društvenim mrežama Facebook, InstagramTwitter i LinkedIn.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.