open-navfaktor-logo
search
Pošumljavanje
Zaposlenici UNIQA Osiguranja posadili više od 1.700 stabala
Zaposlenici UNIQA Osiguranja u SEE regiji koju čine Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Bugarska u prvoj zajedničkoj inicijativi za očuvanje sredine u kojoj žive i rade, posadili su po jedno drvo za svakog od 1.700 zaposlenih u regiji i 2.500 dodatnih sadnica za sve stanovnike lokalnih zajednica.
12.12.2022. u 15:44
get url
text

Uspješnim akcijama koje su njihove kolege već sprovele u drugim zemljama SEE5 regije pridružili su se i zaposlenici UNIQA Osiguranja Bosne i Hercegovine posadivši više od 250 stabala bora na olimpijskoj planini Bjelašnica. 

Društveno odgovorna inicijativa pošumljavanja inspirisana je zajedničkim vrijednostima i kulturom koju dijele svi zaposleni UNIQA Osiguranja i slijedi strategiju "UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti" s fokusom na ulaganje u zajednicu, održivi razvoj i promociju zaštite životne sredine. Ujedno simbolizuje uspješnu budućnost, rast i dugoročno ulaganje u SEE regiju koji čini treću najveću grupu kompanija u okviru UNIQA Internationala.

UNIQA ima 200-godišnje iskustvo u osiguranju. Posluje na 18 tržišta i pruža usluge za više od 16 miliona klijenata. U skladu sa svojim krovnim sloganom "Živimo bolje zajedno" i strategijom poslovanja, UNIQA će inicirati različite društveno odgovorne aktivnosti za očuvanje životne sredine i poboljšanje uslova života u zajednicama u kojima posluje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.