open-navfaktor-logo
search
Unapređenje turizma
BH Telecom i Turistička zajednica KS strateški partneri u okviru platforme Sarajevo City Card
Na 6. regionalnom forumu o inovacijama, tehnologiji i preduzetništvu Sarajevo Unlimited, BH Telecom i Turistička zajednica Kantona Sarajevo potpisali su protokol o poslovno-tehničkoj saradnji kao temelj za razvoj strateškog partnerstva u procesu digitalizacije i unapređenja međusobnog djelovanja na realizaciji projekata od značaja za razvoj turizma.
02.12.2021. u 07:31
get url
text
BH Telecom
BH Telecom

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda rekao je da je saradnja s BH Telecomom prvi korak TZ KS u procesu zaokreta poslovanja ka modernim trendovima i digitalizaciji, te dodao da je zajednička namjera kreirati Sarajevo City Card - jedinstvenu platformu koja nudi spektar mogućnosti i koja će biti ekonomski isplativa za turiste.

- Sarajevo Unlimited, kao događaj koji kontinuirano okuplja privrednike, ljude iz tehnologije, inovatore, startupe, vizionare, zaslužuje svaku pažnju jer na najbolji mogući način odražava značaj inovacija. Bez novih tehnologija teško da je moguća digitalna transformacija koju prolazimo kako bismo kreirali savremeno digitalno društvo u BiH - kazao je generalni direktor BH Telecoma, Sedin Kahriman.

Tom prilikom je istakao da je kompanija BH Telecom prepoznala projekat Sarajevo City Card kao potencijal za daljnji razvoj i unapređenje turizma u BiH.

Turistima će biti na raspolaganju kartica putem koje će moći koristiti niz usluga i proizvoda: javni prijevoz, žičaru, popust u hotelima i restoranima, posjetu muzejima, galerijama i općenito kulturnim institucijama, sportskim i muzičkim manifestacijama, karte za aktuelna dešavanja u gradu, turistički telefonski broj i internet…

Primarni cilj je proces digitalizacije započeti što prije i uvezati sve zainteresirane strane od značaja za kreiranje navedene platforme Sarajevo City Card,

Nastavljamo razvijati aktivnosti koje će unaprijedili turističku ponudu i turistima osigurati nezaboravan boravak u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.