open-navfaktor-logo
search
SOS dječija sela
Zabilježen je značajan porast online donacija
Mastercard je svaku prvu pojedinačnu donaciju svojih korisnika, uplaćenu kroz online platformu, uvećao za isti iznos, što je dodatno motivisalo donatore širom Bosne i Hercegovine da se priključe kampanji.
Marketing
14.03.2024. u 11:43
get url
text
Tokom tromjesečne zajedničke kampanje kompanije Mastercard i organizacije SOS Dječija sela u BiH, pod nazivom „Biti tu za njih: neprocjenjivo.“, zabilježen je značajan porast online donacija. Mastercard je svaku prvu pojedinačnu donaciju svojih korisnika, uplaćenu kroz online platformu, uvećao za isti iznos, što je dodatno motivisalo donatore širom Bosne i Hercegovine da se priključe kampanji.
Broj prvih transakcija kroz online kanale doniranja porastao je za 113%, dok je prosječni iznos prvih donacija zabilježio rast od 29%, u poređenju sa istim periodom prošle godine. Rezultati uspješno realizovane kampanje pokazali su važnost kontinuiranog doniranja kroz siguran, jedinstven i brz način, koji umnogome olakšava doniranje za sve korisnike, a koji će se nastaviti i u narednom periodu kroz digitalne platforme.
„Podrška i sigurnost su faktori za koje vjerujemo da imaju univerzalnu vrijednost za sve građane, bez obzira na startnu poziciju u životu. Ponosni smo što sa partnerom kao što su SOS Dječija sela, već godinama radimo na pružanju podrške mladim osobama i da u tome koristimo tehnologije po kojima je naša kompanija prepoznata. Nadam se da će svijest o značaju filantropskih aktivnosti rasti i dalje, i da će sve više građana biti redovni donatori i podržavaoci humanitarnih ciljeva“, poručili su iz kompanije Mastercard.
Već treću godinu zaredom kompanija Mastercard, zajedno sa svojim korisnicima, pomaže u misiji osiguravanja sigurnog i sretnog odrastanja djece i mladih iz SOS Dječijih sela u BiH,  kroz stavljanje digitalnih plaćanja u funkciju humanosti i filantropije.
SOS Dječija sela u BiH i Mastercard zajedničkim kampanjama nastoje motivisati i druge kompanije, da kroz digitalne platforme filantropski djeluju te na ovaj način podstaknu svoje korisnike da se pridruže jednostavnijem načinu doniranja, a sve u cilju podrške najranjivijim kategorijama društva.
Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.