Zajednička izjava

Ambasade SAD-a, UK, Njemačke, Francuske i Italije o odgađanju sjednice Predsjedništva BiH

FOTO: Predsjedništvo BiH

Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima, navodi se u zajedničkom saopćenju ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske i italije

Odluka o odgađanju jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH ističe potrebu za kompromisom i izgradnjom konsenzusa između političkih stranaka i lidera u BiH.

- I dalje smo posvećeni osiguranju mira i stabilnosti koji će donijeti prosperitet svim građanima BiH. Formiranje vlasti i nastavak napretka prema reformama koje su u skladu sa postojećim ciljevima i opredjeljenjima vanjske politike ključni su naredni koraci za BiH i njenu budućnost.

Opet potvrđujemo našu čvrstu privrženost snažnim i djelotvornim državnim institucijama, te pozivamo političke lidere da u cjelosti poštuju Ustav i zakone BiH, te da djeluju u skladu s njima. 

Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH podržava ovu izjavu - navodi se u zajedničkom saopćenju ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske i italije.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga