Općinski sud

Danas izricanje presude Asimu Sarajliću i ostalima

FOTO: Damir Hodžić

U Općinskom sudu Sarajevo danas će biti izrečena presuda Asimu Sarajliću, Sabahudinu Delaliću i Muhamedu Šehoviću kojima se na teret stavlja davanje dara i drugih oblika koristi. 

Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović terete se da su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovorili sastanak sa delegatom za Izbornu skupštinu Stranke demokratske akcije (SDA) Velidom Tvrtkovićem, prije zakazanih unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalne organizacije SDA Sarajevo.

Kako se u optužnici navodi, oni su Tvrtkoviću, korištenjem pozicija u SDA, obećali da će zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija u kojima su na rukovodećim pozicijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu za navedenu poziciju.

Glavni dokazni materijal Tužilaštva bio je audiosnimak koji je na svom Facebook profilu objavio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić koji je bio jedan od kandidata za izbor.

Svjedoci tokom glavnog pretresa bili su Semir Efendić, Alma Čolo, Dževad Mahmutović, Velid Tvrtković koji je načinio snimak, te vještaci Vahidin Đaltur i Mladen Stupar.

 

 

 

 

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga