Uputili dopise

Elektroprivreda RS-a obavijestila sudove da zbog izgorjele dokumentacije obustavljaju sve sporove

FOTO: B. Spasenić

Zbog požara koji se nedavno desio u Elektrokrajini u Banjoj Luci uništena je cjelokupna arhiva i dokumentacija predmeta za koje su u toku parnični postupci pred sudovima, navodi se u dopisu Elektroprivrede RS-a, odnosno Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca - kancelarija Banja Luka.

VEZANI TEKST - Požar u centru Banje Luke se smiruje, osam osoba zatražilo pomoć ljekara zbog gutanja dima

- Molimo sve postupajuće sudove da, uzimajući u obzir nastale okolnosti, odobre prekid svih parničnih postupaka pokrenutih od strane Direkcije za snabdijevanje električnom energijom kupaca, kao tužioca, kao i da do daljnjeg obustave zakazivanje ročišta, određivanje novih rokova za postupanje i dostavljanje sudskih pismena do uspostavljanja procesa rada u novim prostrijama o čemu ćete blagovremeno biti obaviješteni - navodi se u dopisu.

Ovakvi dopisi stigli su u osnovne sudove u Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradiški, Kotor Varoši, Mrkonjić Gradu, Prnjavoru, Bosanskom Novom, Bosanskoj Dubici, kao i Okružnim sudovima u Banjoj Luci i Prijedoru, piše RTVBN.

Vršilac dužnosti direktora Elektrokrajine Dragan Čavić je nakon požara u tom preduzeću rekao da je skoro sva dokumentacija sačuvana.

Šta je bio uzrok požara zvanično nije saopćeno. Navodno još uvijek traje istraga.

U "Elektrokrajini Banja Luka" tvrde da njima nije izgorjela "vitalna" dokumentacija, jer se nalazi u glavnoj zgradi gdje je i server, a koju nije zahvatio požar.

- U požaru koji je zahvatio pomoćnu zgradu Elektrokrajine u centru grada izorjela je jedna etaža sa sedam, osam kancelarija Elektroprivrede RS (službe javnog i tržišnog snabdijevanja) i četiri naše kancelarije (Sektor poslova podrške i Sindikata) - rekao je portparol Elektrokrajine Banja Luka Predrag Klincov.

On je podvukao da dopis sudovima nije slala Elektrokrajina, već Elektroprivreda RS-a povodom njihove dokumentacije, odnosno kancelarije službe javnog snabdijevanja.

- Ključna vitalna dokumentacija Elektrokrajine za naš poslovni proces nije izgorjela jer se nalazi u glavnoj zgradi i server sali koju nije zahvatio požar, o čemu je direktor Dragan Čavić i govorio- kazao je Klincov.

Podsjećamo, požar u zgradi Elektrokrajine Banja Luka izbio je u ponedjeljak, a uzrok je najvjerovatnije kvar na instalacijama u muškom wc-u. Ubrzo se proširio i na dio susjednog hotela Bosna.

Na mjestu događaja je obavljen uviđaj i tužilac je naložio vještačenja.

Dopis sudovima EPRS

(FOTO: RTVBN)

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga