Nabavke

Ko će ih koristiti: Predsjedništvo BiH izabralo dva nova auta, za limuzinu nije bilo ponude

FOTO: ARHIV

Izabran je najpovoljniji ponuđač za nabavku dva nova službena vozila Predsjedništva Bosne i Hercegovine po cijeni od 134.700 KM za oba. Interesantno je da za nabavku trećeg od 150.300 KM nije bilo ponuda pa je postupak poništen.

Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, ujedno jedinog koji je ponudu i dostavio, potpisao je generalni sekretar Predsjedništva Bosne i Hercegovine Zoran Đerić.

Odluka kojom se dodjeljuje ugovor, ukoliko ne bude žalbi, potpisana je i za nabavku namještaja po cijeni od 57.200 KM.

Sve ove nabavke tri nova službena vozila i namještaja su uvrštene u Plan javnih nabavki svega nekoliko dana prije konstituirajuće sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine čiji su članovi Željka Cvijanović, koja trenutno predsjedava, te Željko Komšić i Denis Bećirović. To je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Ostali smo uskraćeni za odgovore iz Generalnog sekretarijata Predsjedništva BiH na pitanja postavljena 23. novembra o tome ko je tražio tri nova vozila, zašto, ko će ih konkretno koristiti, zašto je pokrenuta njihova nabavka baš uoči konstituiranja novog saziva Predsjedništva BiH, te zašto nabavljaju novi namještaj i koji će kabineti ili uredi biti opremljeni, između ostalog stilskim stolicama.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga