open-navfaktor-logo
search
Kontrolor "široke ruke"
Miloš Gigović glavna tema nakon derbija Borac - Sarajevo, znate li koju ocjenu je dobio?
Fudbaleri Borca u 30. kolu Premijer lige BiH savladali su Sarajevo u Banjoj Luci, a u centru pažnje je suđenje Miloša Gigovića.
08.05.2023. u 22:34
get url
text

VEZANI TEKST - Varešanović nije želio čestitati Borcu, opleo po Marinovićevom pomoćniku, "zakuhao" s novinarima

Arbitar iz Bosanske Gradiške tendencioznim suđenjem je obilježio derbi, a i dan poslije utakmice se uglavnom priča samo o tome, a gotovo niko ne priča o samoj igri dvije ekipe.

Kako piše Sport1, kontrolor suđenja Vedran Zovko manje-više nije vidio ništa sporno u njegovoj arbitraži, te ga je ocijenio sa 8.3, što je u prijevodu "dobro suđenje, uspješan nastup" i iznad nje postoje na skali još samo dvije ocjene više, i to u rangu 8.5 - 8.9 što je vrlo dobro suđenje sa uspješnim važnim odlukama i na kraju ocjena 9 kao "odlično suđenje".

Isti izvor navodi kako njegovi pomoćnici nisu tako dobro prošli, pa je Mirza Demir (Kakanj) dobio 7.9, što i nije baš pohvalno i nekoliko stvari mu se zamjera, dok je Damir Lazić prošao bolje, sa 8.1, što je "zadovoljavajuće suđenje, ali treba bolje".

Ocjene su svakako podložne korekciji od Komiteta za sudije i suđenje FSBiH nakon pregledavanja snimka, a ostaje i da se vidi da li će tako i biti ili je zaista Miloš Gigović imao dobro suđenje i uspješan nastup u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.