Okupljanje Zmajeva

Milošević otkrio: Ne dolaze Ahmedhodžić i Krunić, povrijeđen Kovačević, pozvan Gojković

FOTO: Ajdin Cocalić

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je okupljanje i pripreme za dvije oktobarske utakmice protiv Lihtenštajna i Porutgala.

- Svi dolaze osim Anela. Odmah ću da vas zamolim, da tu temu ostavimo za sljedeće okupljanje. U razgovorima smo korektnim, vjerujem da ćemo to riješiti. Nisam htio da insistiram da dolazi, a da "nije potpuno u glavi" - rekao Savo Milošević, novi, treći po redu selektor Zmajeva u kvalifikacionom ciklusu.

On je dodao da na okupljanje neće doći ni Rade Krunić koji je od ranije povrijeđen, a da problem s povredom ima i Adnan Kovačević pa je poziv upućen Renatu Gojkoviću iz ruskog Orenburga.

Bivši fudbaler Slobode, Čelika i  Zrinjskog u bazu Zmajeva trebao bi stići sutra ujutro, a to znači da će propustiti današnji trening.

Milošević je saopćio i dobru vijest vezanu za Dennisa Hadžikadunića, koji se dobro osjeća i on će konkurisati za naredne duele.

Kada je u pitanju duel protiv Lihtenštajna, za Miloševića nema kalkulacija:

- Svaku utakmicu treba da igraju oni koji su najbolji i najspremniji. Kalkulacije ne bi trebalo da budu dozvoljene.

- Nama su ove utakmice bitne, zbog koeficijenta, samopouzdanja, niza stvari. Ovo nije samo priprema za baraž - poručio je Milošević.

Povratnik u nacionalni tim je Amar Rahmanović složio se sa selektorom da se svaki duel mora shvatiti ozbiljno.

- Sportista mora tako i da živi, da svaku utakmicu, svaki trening shvata ozbiljno. Samo tako se nešto može i napraviti.

FOTO: Ajdin Cocalić

Dodao je da gleda od utakmice do utakmice i da bi se osim pobjede u narednoj protiv Lihtenštajna bila katastrofa.

- Ovu zemlju volim srcem i dušom. Svaku minutu provedenu na terenu smatram porodicu i sebe ponosnim i sretnim, svaku minutu koju dobijem ću gledati da iskoristim - kazao je Rahmanović, član ruske Samare.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga