Na meti Monze

Mogu li Silvio Berlusconi i Adriano Galliani konačno "uloviti" Edina Džeku?

Napušta li Dijamant Inter?
FOTO: Screenshot/Serie A

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sprema se za jednu od najvećih utakmica u karijeri.

Dijamant će sa Interom 10. juna u Istanbulu igrati finale Lige ervopskih prvaka protiv Manchester Cityja, a još nije poznato da li će mu to biti posljednja utakmica u dresu Nerazzurra.

Naime, na kraju sezone ističe mu ugovor sa Interom. Bilo je priče o produženju saradnje, ali još ništa nije parafirano... Za to vrijeme francuski mediji sele našeg golgetera u drugi italijanski klub!

Kako piše Footmercato naš fudbaler na meti je čelnika Monze, gdje bi mgao stići umjesto Zlatana Ibrahimovića, je okončao karijeru, iako se nagađalo da će u ovaj klub.

Dvojica ključnih ljudi Monze su Silvio Berlusconi i Adriano Galliani, dvojac koji je svojevremeno u Milan želio dovesti Džeku. Tada je Manchester City ponudio više Wolfsburgu, pa je Dijamant umjesto na San Siro otišao u Englesku.

Hoće li 12 godina kasnije Berlusconi i Galliani konačno "uloviti" našeg kapitena zavisit će od Intera, koji će imati pravo prvi da bira. Također, pisalo se da Edin ima i ponudu Al-Hilala. Klub iz Saudijske Arabije nije uspio dovesti Lea Messija, te će sada, ako bude želio Džeku, "odriješiti kesu" i neće pitati za cijenu, što bi u konačnici moglo stvoriti problem i Monzi.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga