open-navfaktor-logo
search
Prvakinja Evrope
Mostar dočekuje Lanu Pudar, osiguran direktan TV prijenos
Doček Lane Pudar, osvajačice zlatne i bronzane medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu u plivanju održanom u Rimu, bit će upriličen u subotu u Mostaru.
19.08.2022. u 14:00
get url
text

Bh. plivačica vraća se iz italijanske prijestolnice u rodni grad. Doček će biti upriličen ispod Starog mosta, a direktan prijenos osigurao je BHT1, s početkom u 19.45 sati.

Lana Pudar postala je nova evropska prvakinja discipline 200 metara delfin.

VEZANI TEKST - Sugrađani se odužili šampionki: Lana Pudar dobila mural u Mostaru
 

Mlada Mostarka u Rimu je stigla do evropskog zlata s vremenom 2:06,81, što je šesto najbolje vrijeme ove discipline na svijetu u 2022. godini i ubjedljivo najbolje na Starom kontinentu.

U međuvremenu, mlada plivačica je dobila mural u Mostaru, a ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković zbog izuzetnog uspjeha i promocije države odlučila je Lani dodijeliti diplomatski pasoš BiH.

Zlatno odličje koje Lana donosi iz Rima ponovo je u prvi plan gurnulo nedostatak adekvatnih uvjeta za pripreme u Mostaru, odnosno nepostojanje Olimpijskog bazena. Lokalne vlasti za početak septembra ove godine najavile su raspisivanje tendera i izbor izvođača radova, a Vlada FBiH za ovu svrhu osigurala je osam miliona maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.