U posjeti Srebrenici

Odata počast žrtvama genocida u Potočarima

Memorijalni centar Srebrenica - Potočari

Članovi Centra za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad obišli su Spomen sobu koja je smještena u nekadašnjoj Fabrici akumulatora 

Članovi Centra za zdravo starenje Općine Centar, ali i onog koji je ova lokalna zajednica osnovala zajedno sa Općinom Stari Grad organizovali su posjetu Srebrenici. Prvo su posjetili Memorijalni centar Potočari, gdje su položili cvijeće ispred spomen obilježja i odali dužnu počast za žrtve genocida u julu 1995. godine. 

Nakon toga su obišli i Spomen sobu koja je smještena u nekadašnjoj Fabrici akumulatora mjesto gdje su tokom proteklog rata bile stacionirane snage holandskog bataljona UNPROFOR-a, a koji danas u sklopu Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. 

Na kraju ove posjete, koja će mnogima ostati u trajnom sjećanju, članove Savjeta za zdravo starenje i nekoliko članova centara ugostio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Općine Srebrenica Bego Bektić. Ovom prilikom je razgovarano o mogućnosti da se jedan ovakav Centar za zdravo starenje otvori na području općine Srebrenica, te su Bektiću prezentovani rad i aktivnosti centara iz Sarajeva.

Gosti iz Sarajeva su tokom svoje posjete Srebrenici obišli i "Kuću dobrih tonova" gdje su im djeca-članovi istoimenog hora izveli prigodan muzički program, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga