Humanost

Osnovci iz Maglaja prikupili donaciju za kupovinu objekta za Narodnu kuhinju Merhameta

FOTO: AA

Četvero osnovaca u Maglaju prikupilo je donaciju za kupovinu objekta za Narodnu kuhinju Merhameta u tom bosanskohercegovačkom gradu.

Učenici 4b razreda Osnovne škole Maglaj Jasmina Pašić, Tarik Topovčić, Edah Mahmutagić i Inara Kepić samoinicijativno su organizovali su humanu akciju kako bi dali svoj doprinos u akciji prikupljanja sredstava za kupovinu objekta za Narodnu kuhinju Merhameta Maglaj.

Saznavši za humanitarni bazar namijenjen za te svrhe, djeca su od svog džeparca kupili limun, šećer, vodu, napravili limunadu i prodavali je na pomenutom bazaru te na taj način prikupili iznos od 61 konvertibilne marke (KM).

- Gest četvero maglajskih osnovaca još jednom je potvrdio da humanost ne 'robuje' starosnim granicama - poručili su iz Merhameta.

Zajedno sa svojim drugarima iz 4b razreda, oni su posjetili Regionalni odbor Merhameta Maglaj i uručili donaciju direktorici Saneli Omerović.

- Ovaj gest četvero maglajskih učenika nas je prijatno iznenadio. Regionalni odbor Merhameta Maglaj, inače, ima veoma dobru saradnju sa učenicima osnovnih i srednjih škola i oni su nam velika podrška. Međutim, iznenadila nas je ovolika empatija koju su pokazali ovo četvero učenika: Jasmina, Tarik, Edah i Inara. Iako simboličan iznos, njihov gest vrijedan je poštovanja i zahvalni smo im na tome - kazala je direktorica Regionalnog odbora Merhameta Maglaj.

Ona je podsjetila da je akcija prikupljanja sredstava za kupovinu objekta za Narodnu kuhinju Merhameta Maglaj i dalje aktuelna.

Kupovinom tog objekta konačno bi se riješio nedostatak uslovnog prostora za rad Narodne kuhinje, nesmetane pripreme i podjele obroka korisnicima Merhameta, socijalno ugroženim porodicama, ali i za smještanje hladnjače te skladištenje robe.

Svi oni koji žele biti dio ovog projekta to mogu uraditi uplatama na račune Regionalnog odbora Merhameta Maglaj, sa naznakom "Za kupovinu kuće".

Račun za uplate u BiH:

PRIMALAC: HO Merhamet RO Maglaj

ADRESA: Ulica 1. Marta bb, Maglaj, 74250 - Bosna i Hercegovina

BROJ RAČUNA SPARKASSE BANK: 199-046-0004462194

SVRHA UPLATE: Za kupovinu kuće

Račun za uplate iz inostranstva

IBAN/Account number: BA39-1990-4600-0446-2194

SWIFT: ABSBBA22​​​​​​​

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga