Slovenija

Pahor dočekao Džaferovića u Ljubljani uoči samita Brdo-Brijuni

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor dočekao je predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u Ljubljani, gdje će večeras u Vili Podrožnik biti održana zajednička večera za lidere koji učestvuju na samitu Brdo-Brijuni.

- Proces Brdo-Brijuni je važan okvir regionalne saradnje i naročito koristan za stavljanje fokusa na proces EU integracija regiona. Ovo je prilika da se da novi impuls evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine. Nakon sjednice Evropskog vijeća na kojoj je otvoren prostor za kandidatski status za BiH, očekujemo u idućem periodu napredak u tom pogledu. Bilo bi odlično da nakon izbora formirane vlade, kroz dobijanje kandidatskog statusa za BiH, imaju pozitivnu agendu na stolu kako bi radile na reformama i pozitivnim procesima - kazao je Džaferović.

Istakao je da je izuzetno sam zahvalan predsjedniku Pahoru i Vladi Slovenije što su u proteklom periodu neumorno zagovarali dodjelu kandidatskog statusa za BiH i evropsku budućnost BiH, čime su pokazali da su istinski prijatelji.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga