Završen program

Poruka sa obilježavanja godišnjice "Oluje": "Bit će Prijedor srce Srbije"

FOTO: Twitter/@BIRN_BiH

Govorima na trgu u Prijedoru završeno je obilježavanje godišnjice stradanja Srba tokom hrvatske akcije "Oluja" koje je počelo ranije tokom dana i kojem je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Politički i vjerski lideri prisustvovali su obilježavanju u Prijedoru, a ranije su izbor ovog grada kritikovale pojedine mirovne organizacije.

Preživjele žrtve zločina u Prijedoru, porodice ubijenih, nevladin sektor protivio se obilježavanju u Prijedoru zbog političkog manipulisanja žrtvama zločina "Oluje" preko dugogodišnjeg negiranja zločina u Prijedoru i sprečavanja izgradnje spomenika ubijenoj djeci.

Tokom jednosatnog programa obilježavanja stradanja u "Oluji", u publici su bile istaknute zastave Srbije i entiteta Republika Srpska, transpareti podrške žrtvama "Oluje", ali i obilježja Ravnogoraca, javila je novinarka BIRN-a.

Obilježavanju su i prisustvovali članovi organizacije "Narodni sindikat", koji su tokom obraćanja Milorada Dodika i Aleksandra Vučića uzvikivali parole podrške, a nakon završetka govora uzvikivali su "Bit će Prijedor srce Srbije".

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga