Saopćenje OHR-a

Primio ga Nikšić: Zašto Schmidt nije otišao u Banja Luku

FOTO: Nova BH

Ured visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini uputio je saopćenje za javnost nakon što visoki predstavnik Christian Schmidt danas nije održao planirane sastanke u Banjoj Luci s predstavnicima opozicije, s obzirom na to da su najavili da se neće odazvati njegovom pozivu, i otkazao je sastanak s Ćamilom Durakovićem, potpredsjednikom RS-a, također u Banjoj Luci. 

- Posjeta visokog predstavnika Banjoj Luci nije bila definitivno dogovorena. Danas je visoki predstavnik svjesno odlučio da ne učestvuje u orkestriranoj pozorišnoj predstavi, vodeći računa o interesima svih građana BiH. Visoki predstavnik nastavlja izvršavati svoj mandat na cijeloj teritoriji BiH kako je to predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom - saopćeno je iz OHR-a.

Navedeno je da je Schmidt danas razgovarao s potpredsjednikom RS-a Ćamilom Durakovićem o situaciji u vezi sa povratnicima u Republici Srpskoj i dogovorili su se da se uskoro sastanu i nastave ovaj razgovor.

- Također, u toku dana, visoki predstavnik se sastao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i ministrom za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Nerinom Dizdarom. Usijane špekulacije o tome gdje bi i koga bi mogao posjetiti visoki predstavnik odvlače pažnju od stvarnog posla koji treba obaviti kako bi se riješili realni problemi s kojima se suočavaju građani Bosne i Hercegovine - zaključeno je iz OHR-a.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga