open-navfaktor-logo
search
Posjete
Prof. dr. Sebija Izetbegović uručila donaciju zaposlenika KCUS-a Centru EMMAUS u Potočarima
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović predvodio je danas delegaciju koja je boravila u posjeti Centru za starija lica Međunarodnog foruma solidarnosti - EMMAUS u Potočarima, a tom prilikom je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović uručila donaciju uposlenika KCUS-a.
18.04.2022. u 18:43
get url
text
Sebija Izetbegović uručila donaciju
Sebija Izetbegović uručila donaciju

Centar za starija lica Međunarodnog foruma solidarnosti - EMMAUS u Potočarima je namijenjen srebreničkim majkama, koje će, kada objekti budu završeni, boraviti u njima.

Predsjednik SDA Izetbegović je u julu prošle godine prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju Centra, a završetak radova je predviđen u ovoj godini.

Kako je saopćeno, direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović najavila je posjetu uposlenika ove zdravstvene ustanove Centru s ciljem preventivnog pregleda srebreničkih majki. 

Također je uručila novčanu donaciju uposlenika KCUS-a u u iznosu od 19.775 KM.

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić su bili dio delegacije koja je posjetila Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.