Kantonalni sud

Ročište za određivanje pritvora: Armin Berberović priznao krivicu, otkrio da je radio u taxi službi

FOTO: Ajdin Cocalić

U Kantonalnom sudu u Sarajevu večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. 

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osunjičenog moglo doci do uznemirenja javnosti.

Berberović se na ročištu izjasnio krivim, dodavši da se kaje. Na ročištu je kazao i da je radio u taxi službi, a njegov advokat je dodao da nije radio kao vozač već kao dispečer.

Sud će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

Upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole 27-godišnji Armin Berberović preksinoć je usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić na pješačkom prelazu u naselju Marijin Dvor.

U nesreći u kojoj je na mjestu poginula ova mlada doktorica teško su povrijeđene i njene dvije prijateljice, godinu starija Alma S., također mlada doktorica, porijeklom iz Zenice, koja je zadobila po život opasne povrede, te 21- godišnja E. S. s Ilidže, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga