Manifestacije

Srebrenik otvoreni grad umjetnosti

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović

Svečanim otvaranjem na autentičnom lokalitetu stare kule, srebreničke Gradine ovaga vikenda otvorena je 43. po redu manifestacija Srebrenik otvoreni grad umjetnosti.

Iako zbog mjera sprečavanja širenja koronavirusa, skromnije nego proteklih godina, tradicija je ipak nastavljena i Srebrenik je i ove godine otvorio svoja vrata umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.

- Ceremoniju svečanog otvaranja OGUS-a nastojimo, kad god to vremenske prilike dozvole, upriličiti na Gradini, kako bi sadržaj ove manifestacije približili najljepšem dragulju našeg grada, kojem iz godine u godinu nastojimo vratiti stari sjaj. S tim u vezi, svake godine imamo po jedan infrastrukturni objekat kojim se uređuju kako sadržaj tako i pristupne komunikacije kompleksa Starog grada - rekao je Omerović.

Otvaranju OGUS-a prisustvovala je i delegacija Vlade TK, predvođena ministrom trgovine, turizma i saobraćaja Edinom Buševcem, koji je pozdravio nastojanja Srebreničana da i u ovim teškim vremenima nastoje održati tradiciju ove značajne kulturne manifestacije. 

U muzičko-dramskom programu učestvovali su srebrenički glumac Siniša Kahvić i sazlija Ahmet Hogić. U likovnoj koloniji ovogodišnje manifestacije boravit će sedam likovnih umjetnika iz BiH i Hrvatske, koji će svojim djelima obogatiti fundus likovne galerije srebreničkog OGUS-a.

Program svečanog otvaranja ove manifestacije odvijao se uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuke Kriznog štaba FBiH, a tako će biti i narednih dana. Manifestacija traje do 25. augusta, navodi se u saopćenju Općine Srebrenik.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga