Mekka

Susret reisu-l-hudžadža i ambasadora Jusića: Hadžije su bez velike poteškoće obavile hadž

FOTO: Fena

Prvog dana Kurban-bajrama u Mekki su se susreli ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Muhamed Jusić i zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i ovogodišnji reisu-l-hudžadž prof. dr. Enes-ef. Ljevaković.

Tokom sastanka razgovarali su o organizaciji hadža ove godine i saradnji saudijskih vlasti sa Uredom za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH.

- Veoma me je obradovala informacija da su hadžije bez velikih poteškoća obavile hadž. Rekli su mi da su saudijske vlasti bile na usluzi, da su bile jako kooperativne, da su pomagali našim hadžijama i da je do sada od obreda sve prošlo bez bilo kakvih većih poteškoća. Nadam se da će i preostalih dana situacija biti ista i da ćemo ove godine imati jedan od najbolje organiziranih hadževa - kazao je ambasador Jusić.

Reisu-l-hudžaž je zahvalio ambasadoru na posjeti i brizi za bosanskohercegovačke hadžije i ažurnost ambasade Bosne i Hercegovine u Saudijskij Arabiji na rješavanju diplomatsko-konzularnih pitanja vezanih za ovogodišnju organizaciju hadža, javila je Mina.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga