open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
U FSBiH ne mare za apele sa Koševa: Elvis Mujić ponovo sudi Sarajevu
Elvis Mujić iz Banovića određen je za glavnog sudiju derbija 3. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Zrinjskog.
29.07.2021. u 11:27
get url
text

VEZANI TEKST - FK Sarajevo traži izuzeće sudije Elvisa Mujića!

Bordo tim je proteklih sezona u nekoliko navrata negodovao zbog toga što im je delegiran Mujić, čak su tražili i izuzeće arbitra iz Banovića, ali Komitet za sudije i suđenje FSBiH u kojem je i Sarajlija Elmir Pilav, direktor Sektora za sport u FSBiH, ne mari za time.

Duel na Koševu igra se u subotu od 21 sat, a Mujiću će asistirati Arnel Novalić (Doboj Istok) i Goran Dujak (Odžak). Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Ono što je zanimljivo Komitet za sudije i suđenje FSBiH "moć je pokazivao" i preko Željezničara, kojem je u prvom kolu na Grbavicu poslao Antonija Bandića, arbitra iz Gruda koji je 2017. godine "pogurao" Zrinjski u borbi za titulu, te direktno oštetio Želju. 

VEZANI TEKST - Iz Udruženja 1921 nazvali Bandića kriminalcem: Dželat je sudija žrtvi

Dva sata ranije Željezničar će na Grbavici ugostiti ekipu Posušja, a ovaj meč sudit će novajlija Mirza Kazlagić iz Cazina, kojem će asistirati Jure Musa (Čitluk) i Boris Dujmović (Mostar).

Irfan Peljto iz Sarajeva delegiran je za glavnog sudiju meča Velež - Radar (ponedjeljak, 20 sati), Danijel Bojo će suditi susret Široki Brijeg - Radnik (nedjelja, 21 sat), dok će Adis Mulahasanović dijeliti pravu u susretu Sloboda - Leotar.

Utakmica Borac - Tuzla City je odgođena, zbog nastupa Banjalučana u Konferencijskoj ligi.

Kompletnu lisu službenih lica za 3. kolo PLBIH možete pogledati OVDJE

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.