Reakcija

Zahiragić poručio Bećiroviću: To je gruba i neviđena zloupotreba Krajine, Krajišnika i te divne manifestacije

FOTO: Ines Lučić

Haris Zahiragić, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, osvrnuo se na jučerašnje hvalisanje na društvenim mrežama Denisa Bećirovića, kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Naime, Bećirović je okupljanje građana u Bihaću povodom 48. Internacionalne turističke Una Regate predstavio kao podršku njegovoj izbornoj kandidaturi. On se pohvalio putem svog Facebook profila razgovorom sa hiljadama građana koji su ga "dočekali" u Bihaću.

- Iako sam zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ponovo kandidat za isti nivo (dakle za mene mogu glasati samo građani KS) u posljednje 4 godine sam bio u Bosanskoj Krajini najmanje 20-tak puta – započeo je Zahiragić.

VEZANI TEKST - Građani se okupili povodom Una Regate u Bihaću, Bećirović gužvu predstavio kao svoju podršku

Navodi kako to nije radio iz političkih razloga, nego zato što ga obilazak Domovine, a pogotovo tog njenog dijela, "svaki put napuni pozitivnom energijom".

- Obišao sam svaki grad barem jedan put, a neke sam posjetio i više puta. Znaju to moji prijatelji i građani iz Velike Kladuše, Bužima, Bihaća, Cazina, Sanskog Mosta, Prijedora, Bosanske Gradiške, Bosanske Krupe, Bosanske Dubice, Bosanskog Novog, Ključa, Bosanskog Petrovaca... – kaže Zahiragić.

On podsjeća da oni znaju i to da je Denis Bećirović "posljednji put posjetio Bosansku Krajinu u svojoj predsjedničkoj kampanji 2018.godine".

- Kako se približila nova kampanja, ponovo je otišao tamo, i to nije problem, dobro je da političari posjećuju taj važni dio naše Domovine - smatra Zahiragić.

Problem je otići na otvorenje 48. Una Regate, dodaje Zahiragić, slikati se sa građanima i napisati na Facebook-u kako su baš njega dočekale te hiljade građana.

- To je gruba i neviđena zloupotreba Krajine, Krajišnika i te divne manifestacije. Oštre reakcije ljudi koji su zloupotrebljeni su logične, ne znam šta su očekivali kada su objavili takvu informaciju – napisao je Zahiragić.

On navodi kako su Krajišnici dobri ljudi, hrabri, čestiti i ponosni, iako su često,  navodi on, radi svoga geografskog položaja, kroz historiju, bili na marginama centralnih politika.

- Ne traže oni ništa posebno od nas, osim poštovanja, ali ne daju nikome da se na ovakav način igra sa njima! Saznat će to Bećirović i njegovi promotori, saznat će veoma brzo – zaključio je Zahiragić.


 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga