open-navfaktor-logo
search
Derbi na Koševu
Željezničar do boda protiv Sarajeva golom u 96. minuti
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara remizirali su u 149. gradskom derbiju.
12.05.2023. u 21:56
get url
text

{$galerijaFotografija}

Meč na Koševu završen je 2:2, a Plavi su do boda stigli golom u 96. minuti kada je pogodio Sulejman Krpić. 

Blijedo prvo poluvrijeme nije nam ponudilo mnogo prilika. Oba tima u meč su ušla oprezno, a prije gola bilježimo po jednu polupriliku nakon kornera.

Prvo je Šerbečić glavom šutirao pored gola na ubacivanje Ziljkića, a na drugoj strani Drina nije bio precizan nakon ubacivanja Mekića.

Sarajevo je povelo iz prve prave prilike. Zapravo, Željezničar je domaćinu praktično "poklonio" gol. Amoah je izgubio loptu na centru. Plavi su očekivali prekršaj, Irfan Peljto se nije oglasio, a domaći su krenuli u kontru.

Ziljkić je uposlio Oliveiru koji je vidio samog Varešanovića, a njemu nije bilo teško da loptu pošalje u praznu mrežu.

Prvo je zaprijetilo Sarajevo i u nastavku. Musa je ubacio sa desne strane, lopta na drugoj stativi dolazi do Varešanovića koji pogađa vanjski dio mreže. Potom je šutirao i Oliveira, ali Muftić brani njegov udarac.

Prijeti sada i Željo. Santos je ukrao loptu Musi, ali je mlako šutirao, pa Dizdarević brani. Na drugoj strani Ziljkić šutira preko gola. 

Sarajevo je udvostručilo prednost u 75. minuti. Kombinovali su Musa i Kyeremeh, ovaj drugi je uposlio Oliveiru, a Brazilac sa pet metara glavom šalje loptu u mrežu. 

No, Plavi se vraćaju u život tri minute kasnije. Štilić je ubacio ili slobodnjaka, Dizdarević je kratko odbio loptu, a Jašarević loptu zakucao u mrežu.   

U 89. minuti pokušao je Drina nakon kornera, ali je golman Sarajeva uspio zaustaviti njegov pokušaj. U nadoknadi je prijetio i Armin Hodžić, ali je Dizdarević i ovaj put bio na visini zadatka. 

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Amoah koji je sa dva metra promašio prazan gol. 

Ipak, u 96. minuti Krpić na ubacivanje Beganovića glavom pogađa za konačnih 2:2. 

Fk Sarajevo - Fk Željezničar , 12.05.2023.
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.