Zbog rastuće inflacije

Željeznice FBiH svojim radnicima isplatile po 800 maraka jednokratne pomoći

FOTO: Arhiv

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine danas su svojim radnicima podijelile jednokratnu pomoć u skladu sa Uredbom Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu usljed inflacije i rasta potrošačkih cijena.

Direktor ŽFBiH Enis Džafić rekao je Feni da je danas izvršena isplata za 2.659 radnika ŽFBiH u iznosu od po 800 maraka. Napomenuo je da su jednokratnu pomoć dobili svi radnici Željeznica FBiH izuzev članova Uprave.

- Željeznice FBiH su lider u prijevozu roba na tržištu BiH. Smatramo da Željeznice FBiH u poređenju sa sličnim preduzećima u regionu, u zemljama koje nisu u EU, trenutno imaju najbolju poziciju kako sa finansijskog aspekta, tako i sa obimom rada po kilometru pruge. Također, u ŽFBiH su veća i primanja radnika – rekao je Džafić za Fenu.

Željeznice FBiH su, prema njegovim riječima, u osam mjeseci ove godine ostvarile operativnu dobit od 14,9 miliona KM. Napomenuo je da izmiruju redovno sve svoje obaveze prema Poreznoj upravi, kao i obaveze koje su nastale u ranijim godinama.

Ono što je neophodno u cilju poboljšanja uvjeta za prijevoz robe i putnika, kako je dodao, jeste da se odvoje značajnija sredstva za modernizaciju željezničke infrastrukture u skladu sa Transportnom strategijom željezničkog saobraćaja koju su usvojila oba doma Federalnog parlamenta.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga