U Butmiru

Zmajevi obavili prvi trening pod vodstvom novog selektora, pojavili se novi problemi

FOTO: Damir Hodžić

Fudbalski rezentativci Bosne i Hercegovine odradili su prvi trening u Butmiru pred predstojeća dva susreta kvalifikacija za EP protiv Lihtenštajna i Portugala.

Zmajevi su se okupili danas, a pod vodstvom novog selektora Save Miloševća pripremaju se u trening-kampu FK Sarajevo (Butmir) do četvrtka kada je planiran let za Vaduz.  

Reprezentativci Adnan Kovačević i Benjamin Tahirović nisu trenirali, a za sutra se očekuju dolasci Renata Gojkovića (naknadno pozvan) i Nemanja Bilbija (večeras igra meč u Premijer ligi).

Ovo je bio i jedini trening pred Lihtenštajn koji je otvoren za javnost. U utorak (10 sati) i srijedu (11 sati) treninzi Zmajeva će biti zatvoreni za javnost i medije.

Fudbaleri BiH su u dosadašnjih šest utakmica upisali samo dvije pobjede i praktično su ostali bez šansi da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro. Stoga će Milošević, koji je već treći selektor BiH u ovom ciklusu kvalifikacija, prvenstveno imati zadatak da u preostala četiri susreta uigra i pripremi ekipu za susrete baraža u Ligi nacija kroz koje će BiH pokušati da izbori mjesto na smotri najboljih evropskih selekcija.

Susret s Lihtenštajnom na rasporedu je 13. oktobra u Vaduzu, a s Portugalom tri dana kasnije u Zenici.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga