open-navfaktor-logo
search
Dvomilioniti primjerak
Ostvaren novi rekord u proizvodnji Hyundai Tucsona
Specijalna edicija za dvadesetu godišnjicu počinje se proizvoditi u augustu.
AUTOR: Marketing
19.06.2024. u 10:12
get url
text
Hyundai Tucson
Hyundai Tucson
Hyundai fabrika u Nošovicama, Češka proizvela dvomilioniti Tucson od početka proizvodnje.
U ponedjeljak je sa proizvodne trake sišao dvomilioniti Hyundai Tucson u Hyundai fabrici u Nošovicama, Češka (HMMC). Ovaj posebni primjerak obojen je u Sailing Blue Pearl boji i opremljen je 1.6 T-GDi HEV motorom, koji već sada stiže do svog budućeg vlasnika u Velikoj Britaniji. Ovaj rekord naglašava status modela Tucson kao najpopularnijeg Hyundaijevog modela u Evropi.
"Dva miliona jedinica proizvedenih u Hyundaievoj fabrici u Češkoj je značajan rezultat za našu globalnu i evropsku prodaju", rekao je Michael Cole, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor Europe. " Gotovo od samog početka automobil je dizajniran i proizveden imajući na umu evropskog kupca. Tucson je evoluirao u priču o uspjehu na globalnom nivou, a posebno u Evropi, te savršeno oslikava Hyundaijev pristup usmjeren na kupca."
Hyundai Tucson  naslovna
FOTO:
Hyundai
1 od 5
left-arrowright-arrow
Iz Nošovica u Europu
Historija Tucsona u HMMC-u započela je sredinom juna 2015. godine, kada je treća generacija Tucsona krenula u proizvodnju. U više od pet godina proizvedeno je ukupno 1.180.445 jedinica.
Četvrta generacija Tucsona, koja je trenutno u proizvodnji, ima osvježeni dizajn, napredniju unutrašnjost i poboljšani paket dodataka. U 2023. godini proizvedeno je 244.495 jedinice, što čini otprilike 70 posto ukupne proizvodnje HMMC-a. Ova vozila su izvezena u 70 zemalja svijeta. U Europi se većina Tucsona isporučuje u Ujedinjeno Kraljevstvo, Španiju, Njemačku i Francusku.
Hyundai je također proširio izbor pogona trenutnom Tucsonu, te uključio hibridne i plug-in hibridne motore. Za oba alternativna pogonska sklopa vlada veliko interesovanje – 2 od 5 Tucsona četvrte generacije prodanih u Ežvopi su ili hibridi ili plug-in hibridi.
Edicija povodom 20. godišnjice Tucsona
Kako bi proslavio dvije decenije na tržištu, Hyundai je dizajnirao posebnu ediciju ovog modela za dvadesetogodišnjicu. Posebno izdanje dolazit će sa jedinstvenim završnim obradama interijera i eksterijera. Proizvodnja će započeti u HMMC-u u augustu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.