open-navfaktor-logo
search
Nastupit će oko 2.200 takmičara iz 44 države
Sarajevo Marathon powered by Cedevita Vitamin Water
03.05.2024. u 16:41
get url
text
Ostalo je još tačno devet dana do petog izdanja "Sarajevo Marathon powered by Cedevita Vitamin Water”!
Najmasovnija sportska i trkačka manifestacija u našoj zemlji, održat će se u nedelju, 12. maja 2024. godine, sa startom u 08:00 sati ispred sarajevske Vijećnice, a organizator je Udruženje Dečki u plavom. Očekuje nas spektakl na ulicama Sarajeva.
- Sudeći prema činjenici da je za 60 posto premašen prošlogodišnji broj prijavljenih učesnika, možemo reći da ovogodišnju manifestaciju slavimo kao praznik sporta, prijateljstva i druženja - navode organizatori.
Osim maratona na 42 km i polumaratonske trke na 21 km , učesnike očekuje utrka Alkaloid 5K Run, a za najmlajđe tu je i BASH Kids Run.
- Također, želja nam je ohrabrimo one koji sada istrče 5 km, da naredne godine podignu ljestvicu još više i spreme se za polumaraton, a kasnije i za maraton, a sve u skladu sa našim sloganom "Let’s run and have some fun" - dodaju organizatori.
Sportska manifestacija "Sarajevo Marathon powered by Cedevita Vitamin Water" uvrštena je u službeni dio programa obilježavanja Dana Općine Stari Grad Sarajevo.
Na manifestaciji Sarajevo maraton nastupit će oko 2.200 takmičara iz 44 države.
Staza Sarajevskog maratona spada među one rijetke koje spajaju dva grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo. Trenutni rekor staze je 2 sata 20 minuta i 54 sekundi, a postavio ga je Laban Cheruiyot, atletičar iz Kenije.
- BASH Kids Run se organizuje na veliko zadovoljstvo naših najmlađih učesnika uzrasta od šest do 12 godina. Ali i velikog broja porodica koje će biti podrška na stazi dužine 460m. Učešće na ovoj utrci je potpuno besplatno, a naše najmlađe očekuju medalje, majice, kuponi za BASH kids meni i pokloni sponzora.
Posebnu zahvalnost izražavamo pripadnicima MUP-a KS, MUP-a RS-a, Oružanim snagama BiH, GSS-u KS, GSS-u Sarajevo, SEC ONE-u, Crvenom križu FBiH, Crvenom krstu RS-a, KAF Spartans, KŠC Sarajevo, te volonterima koji će brinuti o sigurnosti učesnika utrke.
Zahvaljujemo se građanima Sarajeva i Istočnog Sarajeva na strpljenju i razumjevanju zbog povremenih obustava saobraćaja na dan 12. maj u terminu od 8:00 sati do 13:00 sati - navode organizatori.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Sarajevo, generalni sponzor manifestacije je "Cedevita Vitamin Water", a podršku projektu pružili su: Ministarstvo kulture i sporta KS, Turistička zajednica KS, Općina Stari Grad Sarajevo, Alkaloid, BASH, Klas dd, Guma M, Carlsberg BH, Voda Sara – Sarajevski kiseljak, Argeta BH, Hell Energy - Spanish Marketi, M Bike, FITPASS. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.