open-navfaktor-logo
search
Gostuje u Srbiji
Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e: Volio bih da se BiH plasira na EURO, ali...
Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, gost je Fudbalskog saveza Srbije na novootvorenom stadionu u Leskovcu, gdje Srbija igra odlučujući meč kvalifikacija za EURO 2024 protiv Bugarske.
19.11.2023. u 16:22
get url
text

U društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića, Slovenac prati susret kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na stadionu Dubočica.

Prvog čovjeka evropskog fudbala, novinari u Srbiji su pitali o selekcijama u regiji.

- Drago mi je što su tri reprezentacije iz regiona blizu plasmana na Evropsko prvenstvo. Srbija, Hrvatska i Slovenija. Volio bih da se plasiraju i Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija, ali oni nemaju šansu. Bosna i Hercegovina ima baraž, ali kako igraju... Svakako bih volio da se što više selekcija iz regiona plasira na Evropsko prvenstvo - rekao Slovenac, prenosi N1.

Nešto ranije, Čeferin je obišao stadion Kraljevica u Zaječaru u društvu predsjednika Srbije Vučića.

- Veoma mi je drago što vidim ovako lijepu infrastrukturu i što sam u ovom dijelu Srbije, u kojem nikada ranije nisam bio. Nisam vidio mnogo, osim iz aviona i automobila, ali mi je veoma drago što smo došli. Drago mi je da ovi dijelovi Srbije dobijaju odgovarajuću infrastrukturu - istakao je Čeferin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.