open-navfaktor-logo
search
Bh. tim na Ilidži
Barbarez okupio Zmajeve: Morate pitati Vukovića da li je završena priča o reprezentaciji BiH
AUTOR: S. S.
29.05.2024. u 14:26
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić
Sergej Barbarez, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, prvi put je okupio Zmajeve pred prijateljske utakmice protiv Engleske (3. juna) i Italije (9. juni).
U odnosu na prvobitni spisak koji je Barbarez objavio, na kojem su 23 igrača, bilo je dosta promjena. Selektor smatra kako to neće poremetiti njegove i planove stručnog štaba.
- Ovaj termin junski je nezahvalan. I kao aktivni igrač nisam bio pobornik toga. Imamo 8, 9 igrača koji nam fali sa prvobitnog spiska. Drugi momci su vrijedni, došli su da nas obiđu, što je za veliku pohvalu - kazao je Barbarez, kazavši kako nije pozvao nikog iz PLBiH kao zamjenu za Vukovića:
- Iz jednostavnog razloga, nećemo da bude prolazna stanica. Ove dvije utakmice ćemo izgurati do kraja. Ne želimo da neko dobije osjećaj da je tu jer je neko otkazao, želimo da osjaća da mi želimo da je tu. imamo 30 igrača koji su u krugu.
Sergej Barbarez
FOTO:
Ajdin Cocalić
1 od 6
left-arrowright-arrow
Barbarez je dobio i pitanje o ambicijama u predstojeće dvije utakmice.
- Ima mjesec kako to govorim. Pokušat ćemo vratiti kult reprezentacije i ponos. Pokušati vratiti vjeru naših navijača, pokušati napuniti stadione, kao što je bilo prije. To nam je plan A. Rezultat nećemo uzimati u obzir, ali pokušat ćemo nešto učiniti.
Hoće li moći računati na Seada Kolašinca?
- On je završio sezonu zbog povrede koja nije ni prošla. Razumijem trenera što ga je stavio u finalu Evropske lige. Pridružit će nam se u Italiji, da se malo družimo i upoznamo - objasnio je Barbarez, dodavši kako će u toku dana stići svi igrači, da su svi zdravi:
- Imamo našu ideju i zastupat ćemo je do kraja. Pokušat ćemo posložiti stvari i objasnit ćemo im šta i kako.
David Vuković? Da li je za njega zatvorena epizoda u reprezentaciji BiH?
- Pričamo samo o igračima koji su to i koji su pozvani. Da li je završena ili nije završena morate pitati njega. Mi smo završili tu stranicu. Mlad je momak, sigurno zaslužuje pažnju - podvukao je Barbarez.
Očekuje li podršku navijača u budućnosti i na gostujućim terenima, kao što je to bilo u vrijeme dok je bio fudbaler?
- To nam je dio posla, to želimo. To je kult reprezentacije. Nisam došao da pričam, a da nemam pozadinu. Imamo veliku dijasporu i nadam se da će svi momci doživjeti veliku podršku koju će imati u gostima - zaključio je Barbarez.
Nikola Vasilj, golman St. Paualija, najavljen je da će biti jedinica Zmajeva nakon što se oprostio Ibrahim Šehić.
- Godi mi i drago mi je. Pritisak je nešto s čim se moramo nositi. Radujem se izazovu. Bitno je da damo svi sto posto kada dođemo ovdje - kazao je Vasilj.
Zmajevi će prvi trening odraditi večeras u 18 sati u Butmiru.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.