open-navfaktor-logo
search
Katalonci reagovali
Barcelona zadala žestok udarac Daniju Alvesu
Dani Alves, najtrofejniji fudbaler svijeta, osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada koji se dogodio 30. decembra 2022. godine. Barcelona, klub u kojem je proveo najveći dio karijere, reagirala je tako što je njegovo ime izbrisala s liste klupskih legendi.
27.02.2024. u 08:49
get url
text

Alves, koji je za Katalonce odigrao više od 400 utakmica i osvojio sve što se moglo, više nema status legende kluba. U 125 godina dugoj historiji ovog velikana taj status stekla su 102 fzdbalera koji su nosili Barcin dres. Među njima je donedavno bio i 40-godišnji Brazilac.

Podsjetimo, seksualni napad za koji je Alves osuđen se dogodio u jednom noćnom klubu nedugo nakon njegova povratka sa Svjetskog prvenstva na kojem je odigrao dvije utakmice za Brazil.

To je trebao biti "šlag" za kraj bogate karijere u kojoj je osvojio čak 43 trofeja i skupio 126 nastupa za reprezentaciju, ali dogodio se potpuni sunovrat u karijeri i privatnom životu.

Brazilskog fudbalera 2. januara prošle godine ženska osoba optužila za seksualni napad te je odmah priveden i zadržan u pritvoru, a nakon gotovo godinu dana je saznao odluku suda.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.