open-navfaktor-logo
search
Oproštaj od Grbavice
Beća: Nisam očekivao da će završiti ovako, ali i u nepravdi zahvalnost prema Želji je neizmjerna
Omar Beća, 21-godišnji fudbaler, danas se sporazumno rastao sa FK Željezničar.
12.10.2023. u 15:07
get url
text

VEZANI TEKST - Fudbaler Želje shvatio da za njega nema mjesta na Grbavici, dogovorio je raskid
 

- Bio sam tu kad je bilo najteže, ali i ti si bio tu kad je meni bilo najteže. Kada sam mogao ići odbijao sam to i govorio "Neću ja ići sve dok me Željo ne otjera..." - oprostio se Beća od kluba s Grbavice i nastavio:

- Nakon nezaboravnog putovanja od dvanaest godina s tobom, došao je kraj. Neko ko te "odgaja" dvanaest godina i pruži ti sve ne možeš pronaći riječi zahvale, a posebno način da uzvratiš tu ljubav. Želim ti se zahvalit za sve trenutke radosti i strasti koje sam prošao noseći plavo-bijeli dres. Pamtit ću i nositi sa sobom sve uspjehe, ali i izazove koje smo zajedno prolazili. Osjećam duboku zahvalnost prema svakom treneru, suigraču i navijaču koji su utjecali da ostvarim svoj dječački san.

- Obući plavi dres, istrčati pred punu Grbavicu svakom djetetu koje navija za Želju je dječački san, a ja sam svoj sanjao i bilo je neopisivo biti dio svega. Nisam očekivao da će se sve završiti na ovakav način, ali čak i u nepravdi, zahvalnost i ljubav prema klubu je neizmjerna. Ja odlazim, ali Željo u mom srcu ostaje zauvijek. Čistog obraza i uzdignute glave. "Jednom Željezničar, uvijek Željezničar" - poručio je Beća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.