open-navfaktor-logo
search
Otkrovenje polusezone
Bh. fudbal ima novog dragulja: Ko je 20-godišnjak koji briljira u dresu Borca?
AUTOR: Autor: E. B.
08.04.2024. u 22:38
get url
text
FOTO: FK Borac
David Vuković, 20-godišnji krilni fudbaler, ima polusezonu iz snova. Jučer je u duelu protiv Veleža postigao svoj četvrti pogodak u sedmom nastupu u Premijer ligi.
Svaki od ta četiri pogotka su bili spektakularni, rijetko viđeni na bh. terenima.
Za Borac je računajući i Kup BiH do sada postigao ukupno pet pogodaka uz jednu asistenciju na 10 odigranih mečeva.
Vuković je karijeru počeo u banjalučkom Omladincu, a u pionirskoj selekciji je stigao u Borac i nastavio sa fudbalskim razvojem.
U sezoni 2022/23 je otišao u Laktaše na kaljenje, a po završetku te sezone dogovoren je nastavak saradnje koja je potrajala do ove zime. Bio je pokretačka snaga drugoplasirane ekipe Prve lige Republike Srpske, a postigao je i dva gola.
Na njegove igre u Borcu nisu ostali imuni. Odlučili su ga vratiti u svoj tim, a on je pokazao da se radi o zaista velikom potencijalu.
Treba istaći i da je Vuković debitovao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu na kvalifikacionom meču protiv Slovenije.
Nema sumnje, ukoliko nastavi sa sjajnim partijama, uskoro se može očekivati i poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.  
Za njegove usluge je navodno zagrijan i Red Bull Salzburg. To je otkrio komentator Arene Sport tokom prijenosa utakmice Velež - Borac u kojoj je Vuković postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca. Navodno je austrijski prvak spreman platiti obeštećenje od 800.000 eura.
Vukovića ugovor s Borcem veže do kraja maja 2025. godine.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.