open-navfaktor-logo
search
Reagirali iz HNS-A
Bivši trener Sarajeva ostao bez posla nakon što je rekao da će navijati protiv Dinama
Robert Jarni, nekadašnji trener Sarajeva, smijenjen je s pozicije selektora kadetske reprezentacije Hrvatske.
15.02.2024. u 08:48
get url
text

Bivši fudbaler je smijenjen nakon što je izjavio da će u duelu Betisa i Dinama u Konferencijskoj ligi navijati za španski tim.

Napadač Dinama Bruno Petković nazvao je Jarnija "klaunom".

Reagirali su i iz Hrvatskog nogometnog saveza.

- Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti selektora hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskom takmičenju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske fudbalske porodice uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Selektori hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, saradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske fudbalske porodice  - reakcija je HNS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.