open-navfaktor-logo
search
Finale Kupa BiH
Borcu dupla kruna ili utješni trofej Zrinjskom?
AUTOR: Faktor
23.05.2024. u 07:52
get url
text
Revanš-utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Zrinjskog igra se danas od 18 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.
Zrinjski brani prednost (1:0) iz prve utakmice i želi odbraniti titulu u ovom takmičenju, ali i osvojiti utješni trofej, s obzirom na to da im je onaj premijerligaški izmakao i otišao u ruke Borca, koji ima šansa da sezonu kruniše duplom krunom.
Tim Željka Petrovića u prvoj utakmici je dominirao, možda mogao i slaviti ubjedljiviju pobjedu, ali svima je jasno da će večerašnji okršaj biti znatno drugačiji.
Goste može radovati činjenica da su se sa dva ovosezonska gostovanja iz Banje Luke vraćali neporaženi. Jedan meč završen je remijem, drugi pobjedom Zrinjskog.
- Trebamo biti pametni, iskusni, da sami ne napravimo grešku, da ih častimo nešto. Detalji će odlučivati utakmicu, kako negativni tako i pozitivni. Imamo respekt i poštovanje prema Borcu. Moramo vjerovati da možemo da osvojimo Kup, inače bolje da ne krećemo prema Banjoj Luci - najavio je finalni obračun trener Zrinjskog Željko Petrović.
Najveći deficit za Zrinjski ne neigranje Nemanje Bilbije, kapitena tima, koji se teže povrijedio u prvoj finalnoj utakmici.
- Ovo nam je peta utakmica ove sezone. Dobro se poznajemo. Ponovo igramo utakmicu koja odlučuje o trofeju, a sastaju se dvije najbolje ekipe ove sezone. To dovoljno govori o našem, ali i kvalitetu protivnika. Mi u ovaj duel ulazimo sa negativnim rezultatom iz prve utakmice koju nismo odigrali onako kako smo zamislili. Ipak, borba za trofej je i dalje otvorena - rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca.
Dvoboj sudi Irfan Peljto, a direktan prijenos je na Areni Sport.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.