open-navfaktor-logo
search
Predsjednik UEFA-e
Čeferin traži veću podršku u borbi protiv navijačkih "idiota"
Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin traži veću podršku vlada u borbi protiv "pet posto idiota" na tribinama stadiona.
20.10.2023. u 20:02
get url
text

95 posto navijača su ljudi koji vole fudbal. Ali, manji dio zloupotrebljava pažnju koju fudbal ima "kako bi pokazao svoje idiotske ideologije - kazao je prvo čovjek evropskog fudbala u petak u Frankfurtu.

- Pokušavamo se boriti protiv toga, ali trebamo pomoć vlada - dodao je.

Slovenac je kao primjer naveo incident tokom utakmice kvalifikacija za EURO između Hrvatske i Latvije (5:0), odigrane u septembru. Na tribinama je bila istaknuta ustaška zastava.

- Sve ih je vlada poslala u zatvor. Možda je vrijeme da se prema tim idiotima reagira drugačije - mišljenja je Čeferin.

Općinski sud u Rijeci je jednom muuškarcu izrekao kaznu u iznosu od 1.300 eura, a drugom kaznu zatvora u trajanju od 20 dana. Također, obojici je određena i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja na svim sportskim takmičenjima u kojima sudjeluje hrvatska fudbalska reprezentacija na području RH s obavezom javljanja u policijsku stanicu u trajanju od dvije godine, kao i na odlaske u inostranstvo na utakmice hrvatske reprezentacije uz obavezu predavanja putne isprave i javljanja u policijsku stanicu, također u trajanju od dvije godine.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.