open-navfaktor-logo
search
Predsjednik UEFA-e
Čeferin zabrinut: Smatra da bi plasman Ukrajine ili Izraela dodatno otežao prijetnje po sigurnost EURO-a
Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), rekao je da je "zabrinut za sigurnost tokom Evropskog prvenstva koje će se ovog ljeta održati u Njemačkoj", prenosi Anadolu.
24.01.2024. u 16:28
get url
text

Čeferin je u intervjuu za britanski Telegraf istakao da bi eventualni plasman Ukrajine ili Izraela kroz martovski baraž dodatno otežao prijetnje po sigurnost tokom EURO 2024.

- U luda vremena, gdje je geostrateški svijet poludio, najveća briga je sigurnost - kazao je Čeferin, naglasivši da se do sada dva puta sastao s ministrom unutrašnjih poslova Njemačke:

- Strah nije vezan za stadione. Oni će biti sigurni i zaštićeni na odgovarajući način. Međutim, navijači će biti u gradovima. Ipak, budimo optimistični, te mislim da će sve biti uredu uz podršku njemačkih vlasti. Odlučni su da pomognu UEFA-i.

Evropsko fudbalsko prvenstvo održat će se od 14. juna do 14. jula 2024. u Njemačkoj.

Ukrajina će u polufinalu baraža za EURO 2024 21. marta gostovati Zmajevima na Biljnom polju. Pobjednik ovog meča u finalu baraža će biti domaćin boljem iz drugog polufinala u kojem će se sastati Finska - Izrael. Da li je Čeferinova bojazan "prilika" za Zmajeve?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.