open-navfaktor-logo
search
Odbijeno
Čega se lik dosjetio: Tražio da se oduzme novac Veležu i prebaci Zrinjskom
Amandman Hrvatske republikanske stranke (HRS) na budžet Grada Mostara da se umanje sredstva predviđena za stadion Rođeni u korist Zrinjskog nije prihvaćen.
21.03.2023. u 15:58
get url
text

Naime, tokom današnje rasprave o budžetu Grada Mostara vijećnik Slavko Zovko predložio je da se iznos konta 615.000 KM Stadion Rođeni umanjiti za 250.000 KM i isti iznos prebaciti na konto 615.000 stadiona HŠK Zrinjski, piše Bljesak.

Svoj prijedlog Zovko je obrazložio činjenicom da HŠK Zrinjski, koj je inače državni prvak već deset godina, koristi gradski stadion Pod Bijelim brijegom kao svoj domaći teren i da su na tom istom stadionu potrebna ulaganja, jer ''ovaj klub promovira Grad i državu''.

Podsjetimo, Odluke o zakupima gradskih stadiona u Mostaru trebale bi se naći pred Gradskim Vijećem grada Mostara na sjednici koja će se održati sljedeće sedmice. Kako Bljesak.info saznaje, Gradsko vijeće trebalo bi dati saglasnost gradonačelniku Mostara da zaključi ugovore o zakupu dva stadiona. Kordić će tako biti ovlašten da zaključi Ugovor o zakupu stadiona sa Zrinjskim, a visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 2.000,00 KM) + PDV.

Također, Kordić bi trebao zaključiti i ugovor o zakupu stadiona sa Fudbalskim klubom Velež. Visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 1.000,00 KM + PDV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.