open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Čelik, Zvijezda, TOŠK i Mladost nisu dobili licence za sezonu 2024/25!
AUTOR: Faktor
15.05.2024. u 14:23
get url
text
U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH.
Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025.
Licencu za učešće u Prvoj ligi Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su: FK Sloboda (Tuzla), HNK Tomislav (Tomislavgrad), NK Stupčanica (Olovo), OFK Gradina (Srebrenik), NK Jedinstvo (Bihać), FK Goražde, NK Bratstvo (Gračanica), FK Budućnost (Banovići), FK Gornji Rahić, FK Radnik (Hadžići) i BFK SIMM Bau (Kosova).
Licencu nisu dobili NK Čelik (Zenica), NK Zvijezda (Gradačac), NK TOŠK (Tešanj) i FK Mladost (Doboj Kakanj).
- U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova NSFBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NSFBiH u roku od osam dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSFBiH.
Također, u postupku je vanredna primjena licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug, a odluka o licencama za klubove iz nižeg stepena takmičenja će biti donesena na narednoj sjednici Komisije - saopćeno je iz NSFBiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.