open-navfaktor-logo
search
Čudo neviđeno
Cirkus u Prvoj ligi RS-a: Svi se smiju penalu koji je dosuđen na Palama, oglasila se i Kozara
Autor: Faktor
02.04.2024. u 19:47
get url
text
Fudbaleri Romanije sa Pala savladali su Kozaru sa 2:1 u 23. kolu Prve lige RS-a.
Utakmicu je obilježila nevjerovatna sudijska odluka u 77. minuti kada je sudija Stefan Bokić dosudio jedanaesterac za domaćina, kojem se smiju svi.  
Igrači Romanije nisu ni tražili penal, jer je evidentno da je gostujući igrač izbio loptu u korner. Kada su domaći krenuli izvesti korner, iznenadila ih je sudijska odluka. Igrači Romanije su pogodili sa bijele tačke i upisali su tri važna boda s koja su pobjegli iz opasne zone.
Sporne situacije objavila je Kozara i možete ih pogledati OVDJE.
Nakon utakmice izuzetno ljut je bio trener gostiju Alen Medović.
- Ovaj drugi penal, to je izmišljana... Tu smo danas bili priča jedne kriminalne radnje. Svi govore o nekim floskulama, a ja moram reći javno. Pozivam Savez da se nešto napravi i da se prekine ova farsa. Ovo ne vodi nikuda. Ovo nije bila fudbalska utakmica, nego kriminalno suđenje od prve do posljednje minute, tenzije i agonija, a da ne govorim o katastrofalnom terenu - kazao je Medović nakon utakmice.
Saopćenjem za javnost oglasio se i FK Kozara.
- Obraćamo Vam se zvaničnim saopćenjem ispred FK Kozara nakon utakmice odigrane u subotu, 30. marta 2024. godine, na Palama, protiv ekipe FK Romanija. Naime, navedena utakmica je kap koja je prelila čašu u smislu odnosa prema našem klubu.
Tokom prvog dijela sezone na utakmicama našeg kluba suđenja su stvarno bila korektna bez većih primjedbi, dok se u nastavku sezone, od 2. kola i utakmice protiv FK Željezničar odnos prema našem klubu promijenio, gdje smo više puta bili drastično oštećeni. Nismo se oglašavali do sada, međutim, utakmica odigrana u subotu je sramota za fudbalski sport, odnosno suđenje na istoj i ljudi koji su u tome učestvovali.
Pregledom snimka utakmice ustanovili smo da je FK Kozara drastično oštećen. Nakon našeg vodstva, dosuđen je prvi kazneni udarac za protivničku ekipu na koji se nismo žalili, a koji isti nisu realizovali. Tokom drugog poluvremena je nastao očigledan atak na naš klub o čemu svjedoče snimci sa utakmice koje Vam šaljemo u prilogu. Nakon izjednačenja protivnika nastala je prava "hajka" na nas, gdje su naši igrači dobili ukupno osam kartona iz nama neznanih razloga iako je baš protivnik iskazao maksimalnu grubost na terenu i van njega.
U 77. minutu, kod prodora protivničkog igrača, fudbaler Kozare je klizećim startom izbacio loptu u korner i igrači Romanije su krenuli da ga izvedu, međutim, iz samo njima poznatih razloga, sudije su dosudile kazneni udarac za domaćina iako je evidentno da nikakvog prekršaja nije bilo. Isto tako, na samom kraju utakmice kod prekida za naš tim, protivnički igrač je laktom u glavu udario igrača FK Kozara, gdje se nijedan od sudija nije oglasio, a evidentno je da je postojao kazneni udarac za FK Kozara i direktni crveni karton protivničkom igraču.
U prilogu Vam šaljemo i snimke spornih situacija kako biste se i Vi i cjelokupna javnost upoznala sa svim. Također, pored izuzetno grube igre od igrača Romanije, tokom cijele utakmice su bile prisutne provokacije i drsko ponašanje službenih predstavnika domaćina od kojih nismo bili zaštićeni. Naglašavamo da ovo nije prvi put tokom druge polusezone da se ovakve stvari dešavaju, gdje sudije na kraju utakmice dobiju slabu ocjenu, a naš klub ostane kažnjen i bez bodova.
Ovim putem se iskreno nadamo da će se za navedeni događaj svi odgovorni propisno sankcionisati i da se ovakve stvari više neće ponavljati, ne samo prema našem klubu već prema svim fudbalskim klubovima kojima je sport na prvom i jedinom mjestu, kako bi se prvenstvo učinilo regularnim. Međutim, ukoliko se ovakve stvari nastave i dalje, bit ćemo primorani za daljnje djelovanje u svrhu zaštite FK Kozara i fudbalskog sporta u cjelini - navedeno je u saopćenju za javnost.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.