open-navfaktor-logo
search
Fudbalska zvijezda
Cristiano Ronaldo otkrio šta će raditi po okončanju karijere
Iako će za dva mjeseca napuniti 35 godina, Cristiano još ne razmišlja fudbalskoj penziji
28.12.2019. u 14:24
get url
text

Čini se da jednog od najboljih svjetskih fudbalera, Cristiana Ronalda, malo šta može uhvatiti nespremnog. Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala i saigrač našeg Miralema Pjanića u Juventusu pažljivo je planirao svaki korak u svojoj karijeri, a već ima i spremne planove nakon što odluči okačiti kopačke o klin.

Iako će za dva mjeseca napuniti 35 godina, Cristiano još ne razmišlja fudbalskoj penziji.

- Nekada su igrači sa 30-32 godine završavali karijere, ali danas ljudi igraju i sa 40. Nikada do sada nisam imao lošu sezonu, uvijek sam spreman za sve izazove. Igram sa ogromnom željom da pobjeđujem. Onog trenutka kada budem osjetio da tijelo više ne može da odgovori izazovima na terenu, tada ću se povući - rekao je Ronaldo gostujući na ceremoniji "Globe Soccer Awards".

I kada se odluči na taj korak, Portugalac ima spremne izazove za sebe, ali oni ni nisu vezani za fudbal.

- Kada završim igračku karijeru, posvetit ću se studiranju. Volio bih da nastavim sa školovanjem, koje sam morao da prekinem. Želim da učim, da dođem do odgovora i na brojna pitanja koja mi se vrte u glavi - otkrio je Portugalac.

Jedna stvar i dalje fascinira napadača Juventusa...

- Još jedna stvar koja me fascinira je film. Volio bih da se oprobam kao glumac - poručio je Ronaldo.

Portugalac ima ugovor sa Juventusom do juna 2022. godine, a tada će imati 37 ljeta. Za očekivatije da će nastaviti da igra, u Torinu ili negdje drugo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.