open-navfaktor-logo
search
Seminar FSBiH u Mostaru
Čudo neviđeno: Elmir Pilav nedavno "isključio" sudije, a sada ih hvali da su najbolji
Mnogo čudnih stvari događalo se u prvom mjesecu 2024. godine kada su u pitanju sudijske vode u Fudbalskom savezu Kantona Sarajevo.
02.02.2024. u 19:35
get url
text

VEZANI TEKST - Novo rukovodstvo traži pečat od Admira Šehovića: Ukoliko ne postupite na ovaj način, bit ćemo prisiljeni...
 

Nezadovoljni radom tadašnjeg rukovodstva 13 od 17 skupštinskih delegata tražili su zakazivanje Vanredne Skupštine na kojoj su smijenili Upravni odbor predvođen tadašnjim predsjednikom Elmirom Pilavom.

A u periodu od skupljanja potpisa do održavanja Vanredne Skupštine, Pilav je pokušavao na sve načine da "sruši" kvorum, pa je između ostalog potpisao isključenje za članstva za pet delegata, među kojima su bila i dvojica premijerligaških sudija - Admir Musić i Benjamin Deljković.

Kako je Faktor već pisao sudije su potom dobile mail iz Odjela za sudije i suđenje FSBiH da ne dolaze na seminar u Mostar kojeg je organizovao Savez. Ipak, nekoliko dana kasnije stigla je nova obavijest, u kojoj se kaže da zanemare prethodni maile, te da dođu na seminar. A onda se u Hercegovini dogodilo "čudo neviđeno".

O sudijima kojima je Pilav potpisao isključenje iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo (UFSIKS), web stranica koju uređuju njegovi kadrovi (navodno čekaju Rješenje Ministarstva pravde KS kako bi predali šifre i pečat) sada piše hvalospjehe i hvali ih da su najbolji.

VEZANI TEKST - Saradnik Elmira Pilava pisao "isključenim" sudijama: Došlo je do greške, pozvani ste na seminar...

- Članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo, koji su na listama sudija, asistenata i kontrolora suđenja na Premijer ligi BiH jučer i danas su u Mostaru uspješno položili zahtjevne fizičke i teoretske provjere pred nastavak uzbudljive završnice prvenstva.

Sarajlije su opravdale očekivanja i još jedanput pokazale slogu, karakter i želju za usavršavanjem i učenjem u cilju poboljšanja kvalitete suđenja u našem najelitnijem takmičenju.

Predsjednik sarajevskog Udruženja Elmir Pilav, a ujedno i predsjednik Komiteta za delegiranje sudija na ovom rangu, nije krio zadovoljstvo nakon onoga što su pokazale njegove kolege, sugrađani i članovi - objavljeno je na stranici UFSIKS.

Ovom objavom Pilav je potvrdio da su Musić i Deljković članovi UFSIKS, a samim time da je Vanredna Skupština imala kvorum i da je održana u skladu sa Statutom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.