open-navfaktor-logo
search
Pala odluka
Donedavno radio sa slavnim napadačem: Ovo je novi trener Zrinjskog?
Željko Petrović, 58-godišnji stručnjak sa crnogorskim i nizozemskim državljanstvom, mogao bi preuzeti kormilo Zrinjskog.
13.12.2023. u 10:54
get url
text

Zrinjski je bez trenera nakon rastanka s Krunoslavom Rendulićem, a portal MeridianSport javlja kako je izbor pao na Petrovića.

Tim privremeno vodi Mario Ivanković, aktuelni član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kada je u pitanju Željko Petrović, on je posljednji angažman imao u turskoj Adani Demirspor gdje je bio asistent proslavljenom napadaču Patricku Kluivertu. S obzirom na to da je Kluivertu početkom decembra uručen otkaz, strateg rođen u Nikšiću ima slobodne papire.

Sarađivao je i s Dickom Advocaatom na klupi Iraka, čiji je bio i selektor tri utakmice. Petrović je s Advocaatom radio i u Feyenoordu, Sunderlandu, Utrechtu, bio je pomoćnik Rud Gullitu u Feyenoordu, Martinu Jolu u HSV-u, Avramu Grantu u West Hamu, Guusu Hiddnku u Anžiju, a samostalno je vodio Willem II, Inter Zaprešić, Botev Plovdiv, ADO Den Haag, Urawa Reds, RKC Waalwijk, Boavistu.

Petrović bi trener bh. prvaka trebao postati tokom predstojeće zimske paze. Zrinjski do odlaska na odmor igra protiv Aston Ville u Konferencijskoj ligi i protiv Sarajeva u Premijer ligi BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.