open-navfaktor-logo
search
Historijski uspjeh
Dudić ispustio Partizan, ali su u Kragujevcu okrenuli vola na ražnju za nezaboravno slavlje
AUTOR: Faktor
25.05.2024. u 20:06
get url
text
Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca, predvođeni našim trenerom Feđom Dudićem, na zelenom terenu izborili su plasman u Evropu.
A su dobili i "zeleno svjetlo" za nastup u takmičenju pod okriljem Evropske fudbalske federacije (UEFA).
Kako pišu srbijanski mediji Radnički 1923 je dobio evropsku licencu. To je potvrđeno na Drugostepenoj komisiji za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije, nakon što su Kragujevčani izvršili dopunu neophodne dokumentacije.
Dudić je sa timom iz Kragujevca ispustio Partizan  u posljednjem kolu. Do 75. minuta gosti su imali dva gola prednosti, ali je Partiza stigao zaostatak - 2:2. Na taj način Radnički ne ovisi o sebi o borbi za četvrti mjesto koje garantuje nastup u Evropskoj ligi i minimalno četiri meča u UEFA takmičenjima, uz novčanu nagradu od oko 1,8 miliona KM! 
Da bi Dudićev tim ostao četvrti Vojvodina ne smije dobiti ekipu Mladosti (na poluvremenu vode 1:0). Ako Dudićev i tim iz Novog Sada  budu imali isti broj bodova, Novosađani će biti četvrti, a u tom slučaju Radnički će igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.    
A dok su Dudić i njegovi izabranici vodili bitku sa Partizanom, slavlje u Kragujevcu već je počelo.
Kako piše Sport Klub na ražnju se vrti bik, sprema se svečani doček fudbalera, a prema najavama iz kluba ekipa će oko 22.30 sati stići u Kragujevac, gdje će zajedno sa svojim navijačima proslaviti historijski uspjeh.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.