open-navfaktor-logo
search
Slavi uspjeh
Dudić otvorio dušu: Sjećam se polaska za Kragujevac - neće izdržati tri kola, neće dočekati duge rukave
AUTOR: Faktor
17.05.2024. u 22:32
get url
text
Feđa Dudić, bosanskohercegovački trener, sa Radničkim iz Kragujevca ispisao je historiju plasiravši se u Evropu prvi put u 101-godišnjem postojanju tima iz Šumadije.
Dudić je napravio podvig, senzaciju, a na društvenim mrežama otvorio je dušu i sjetio se kako je ispraćen za Kragujevac.
- Kad nešto puno želis, sanjaš i volis, onda to postane java. Uživajte u ovom danu moji Kragujevčani, Đavoli i svi navijači kojima smo bili simpatični. Osjetio sam da je nekako cijela neopredijeljena javnost u Srbiji bila uz nas i podržavala nas. Mnogi protivnički treneri i igrači nakon utakmica govorili su da smo zaslužili ovo što smo ostvarili danas i da su uz nas, što nam je bila dodatna satisfakcija. Hvala im na tome - počeo je bh. trener.
- Hvala mojoj porodici koja je prošla sve ovo sa mnom. Dobre i teške trenutke. Sjećam se kad sam kretao za Kragujevac pa objave koje su mi slali prijatelji na kojima je izašlo da preuzima klub i onda nasi "Bosanci" sa komentarima "šta će vam on".."neće izdržati ni tri kola"..."Neće dočekati duge rukave".. - prisjetio se nekadašnji strateg GOŠK-a, Veleža i Sarajeva.
- Sve to je dalo jos veću snagu da radim jače i bolje. Nadam se da se vi i takvi bar malo stidite sada ako i znate za stid. Ne morate me voliti, ali morate poštovati ovaj rad. Ali takvi su, hvala Bogu, manjina. Na kraju, ali i najvažnije hvala svim mojim prijateljima, mojim Bosancima i Hercegovcima, Sarajlijama, Mostrarcima,Travničanima....što ste bili uz meme i moju ekipu i davali nevjerovatnu i bezuvjetnu podršku u ovih osam mjeseci - nije zaboravio Dudić one koju su mu davali vjetar u leđa.
Zahvalio se i novinarskim ekipama u BiH koji su izvještavali o partijama Radničkog.
- Hvala svim medijima u BiH što se Radnički pratio kao nikad niko prije. Vi ste za to zaslužni. Nadam se da smo opravdali vaše povjerenje. Hvala dragom Bogu na svemu, što je bio uz mene i moje ekipu, a kad je on uz nas onda nam niko drugi nije potreban. Volim vas sve i hvala na svemu - zaključio je Dudić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.