open-navfaktor-logo
search
Historijski plasman
Podvig: Feđa Dudić odveo Radnički u Evropu
AUTOR: Faktor
17.05.2024. u 20:51
get url
text
Pobjedom Partizana protiv Čukaričkog 1:0 riješene su mnoge dileme kada su u pitanju ključne pozicije u srbijanskoj eliti.
Partizan je osigurao drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za prvaka, TSC će sezonu završiti na trećem mjestu, a historijski plasman na evropsku scenu osigurao je kragujevački Radnički 1923 koji sa klupe predvodi Feđa Dudić. Bivšem treneru GOŠK-a, Veleža i Sarajeva u Kragujevcu asistira Adnan Jahić, nekadašnji strateg tuzlanske Slobode.
- Ovo je ujedno i najbolji mogući epilog ove nestvarne sezone koju je naš tim započeo kao "fenjeraš", a završava među pet najbolje plasiranih ekipa na superligaškoj tabeli i sa epitetom najvećeg hita prvenstva.
Hvala našoj divnoj publici, a posebno našim najvjernijim navijačima "Crvenim đavolima" koji su nas zajedničkim snagama nosili do najvećeg uspjeha u klupskoj historiji. Bravo Feđa, bravo Crveni. Evropo, čuvaj se. Stižu Crveni đavoli - prva je poruka iz kragujevačkog kluba.
Naime, Čukarički poslije današnjeg poraza više ne može da pretekne Kragujevčane na tabeli, jer ima tri boda manje i lošiji plasman na kraju preliminarnog dijela sezone, pa Čukaričkom ostaje još nada da bi mogli da u posljednjem kolu preteknu Vojvodinu, pod uvjetom da Novosađani ne osvoje Kup Srbije.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.