open-navfaktor-logo
search
Trener Radničkog 1923
Dudić: Sarajevo nema vjetar u leđa kao Crvena zvezda, u Premijer ligi BiH je favoriziran neko drugi
AUTOR: Faktor
26.04.2024. u 11:55
get url
text
Feđa Dudić
Feđa Dudić
Feđa Dudić, trener Radničkog 1923 iz Kragujevca, gostujući na K1 televiziji kazao je da aktuelni prvak Srbije Crvena zvezda ima vjetar u leđa u utakmicama domaćeg prvenstva, a da joj to uopće nije potrebno.
- Crvenoj zvezdi u ovoj ligi ne treba nikakav vjetar u leđa. Treba svi da zavidimo Crvenoj zvezdi i da možda, uz neki rad, dostignemo taj nivo. I primanja, plaća, svega ostalog - rekao je Dudić.
Novinar je konstatovao da je Dudić radio u FK Sarajevo, velikom klubu koji je pandan Crvenoj zvezdi i u vezi s tim upitao da li i Bordo tim ima sličnu protekciju u domaćem fudbalu.
- Ko prati Premijer ligu BiH, zna koja su dešavanja i ko je malo favoriziran s te strane. Sarajevo apsolutno nije - odgovorio je Dudić.
Malo su drugačije stvari u BiH - dodao je bh. trener.
Na pitanje ko je favoriziran, odgovorio je:
- Ekipa Borca, koja ima vjetar u leđa. Ove sezone Borac, bez obzira na to što su se na početku prvenstva dešavale te stvari, apsolutno je zasluženo na prvom mjestu. Sve jače utakmice je odigrao jako dobro, trenutno su prvi, na najboljem su putu da budu prvi i ja mislim da će biti prvi - zaključio je Dudić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.