open-navfaktor-logo
search
Proslavljeni golman
Edwin van der Sar završio u bolnici u Splitu, supruga u suzama
Proslavljeni nizozemski fudbalski golman Edwin van der Sar (52) imao je jake glavobolje i određene neurološke smetnje, zbog čega je helilopterom prebačen s Hvara u KBC Split.
07.07.2023. u 19:08
get url
text

Slobodna Dalmacija javlja da je Van der Sar na odjelu neurologije i da je u stabilnom stanju, a bit će podvrgnut dijagnostičkog obradi, kako bi se tačno utvrdilo šta je dovelo do zdravstvenih tegoba.

- Sara je dopratila supruga Annemarie van Kesteren i on je odmah prebačen na Neurologiju, a ona je sva uplakana na mobitel govorila nekome da Edwin ima problema sa glavom i da mu je pozlio - piše Slobodna Dalmacija.

Bivši golman Edwin van der Sar doživio je izljev krvi u mozak, objavili su iz Ajaxa.

- Edwin van der Sar danas je doživio moždano krvarenje. Zadržan je na odjelu intenzivne njege u bolnici i njegovo stanje je stabilno. Želimo ti brz oporavak, mislimo na tebe - navedeno je iz fudbalskog kluba Ajax. 

Nedavno je Van der Sar, koji je obnašao dužnost izvršnog direktora Ajaxa, napustio klub na kraju sezone.

Van der Sar je karijeru okončao 2011. godine, ali je nakratko prekinuo penziju 2016. kako bi upisao nastup za nizozemski amaterski tim VV Noordwijk, za koji je branio kao omladinac. Branio je za Ajax, Juventus, Fulham i Manchester United. Na golu selekcije Nizozemske stajao je 130 puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.