open-navfaktor-logo
search
Uskoro sastanak
Faktor saznaje: Vahid Halilhodžić glavni kandidat za selektora Zmajeva!
Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. stručnjak, glavni je kandidat za selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje Faktor. 
21.09.2023. u 17:46
get url
text

VEZANI TEKST - Meho Kodro više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH

Meho Kodro koji je proteklih 49 dana vodio Zmajeve danas je dobio otkaz na klupi nacionalnog tima odlukom Komiteta za hitnost FSBiH.

Prema saznanjima Faktora čelnici FSBiH su spremni da prihvate sve uvjete koje Vaha Halilhodžić bude tražio, a koji su realni za ispuniti. Ponudit će mu da on "postavi pravila igre", a obećat će mu i eventualnu bogatu finansijsku nagradu u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, prije nekoliko dana je izjavio da će se sastati sa Vahom, a kako saznajemo sastanak bi trebao biti održan tokom vikenda, najdalje u naredni ponedjeljak.

Halilhodžić je bez posla nakon otkaza u reprezentaciji Maroka. Vaha, podsjetimo, otkaz u Maroku nije dobio zbog slabih rezultata, nego zbog neslaganja s ljudima iz tamošnje krovne fudbalske organizacije, a ona su rezultat Halilhodžićeve istrajnosti da na Svjetsko prvenstvo ne vodi neke najveće marokanske zvijezde.

Na kraju na Mundijal u Katar nije otišao Halilhodžić, a Marokanci su stigli do historijskog uspjeha i četvrte pozicije na svijetu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.