open-navfaktor-logo
search
Dvije reprezentacije
FSBiH mijenja dva selektora, "padaju" li i sinovi funkcionera?
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine riješio je pitanje selektora kadetske reprezentacije.
06.10.2021. u 21:19
get url
text

Nermin Šabić, koji je bio bez ugovora, dobio je povjerenje "fudbalske vlade", ali su, kako saznaje Faktor, "na ledu" Slobodan Starčević i Ivica Barbarić, selektori mlade i juniorske reprezentacije BiH.

Kako tvrdi naš izvor iz bh. kuće fudbala, Izvršni odbor bi veoma brzo mogao smijeniti selektore ove dvije reprezentacije, odnosno Starčević bi mogao postati "bivši" odmah nakon oktobarskih utakmica protiv Italije (8. oktobra) i Luksemburga (12. oktobar).

Razlog? Članovi IO su nezadovoljni rezultatima, ali i stanjem u ove dvije reprezentacije.

Pitanje je da li će "pasti" i Starčevićevi pomoćnici Admir Raščić i Zoran Sofrenić, sinovi Muhidina Raščića i Milorada Sofrenića, funkcionera Saveza (članovi IO koji odlučuju o selektorima i pomoćnicima).

U fudbalskim krugovima bliskim FSBiH već se nagađa i o novim imenima na klupama juniorske i mlade reprezentacije. Kao Barbarićevi nasljednici spominju se Mario Ivanković i Mato Neretljak (ovo mjesto pripada "H" komponenti).

S druge strane, selektora U-21 reprezentacije predložit će FSRS, a Starčevića bi mogao zamjeniti Marko Maksimović, doskorašnji trener Borca, ili Vlado Jagodić, koji sjedi na klupi bijeljinskog Radnika.

Nezvanično, u maloj prednosti je Maksimović, koji je nakon odlaska iz Borca ostao u korektnim odnosima sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom FSBiH i doskorašnjim prvim čovjekom Banjalučana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.